Fiske

Våra fiskekort.

Vi erbjuder sportfiske i vårt vackra område sportfiske på Kobergs Egendom som drivs och ägs av Koberg & Gåsevadholms Fideikommiss. Området är beläget i de norra delarna av det stora skogsområdet Risveden, som ligger mellan den mäktiga Göta Älv i väster och de stora västsvenska sjöarna Mjörn och Anten i öster. Hela området är en gammal kronoallmänning med stora natur- och kulturhistoriska värden.

Flugfisk efter regnbåge & öring.

I första hand är det flugfiske efter regnbåge och öring i våra genuina små skogssjöar som är vår huvudattraktion. Vi har ett halvdussin sjöar där vi regelbundet planterar ut regnbåge men även öring. I de större sjöarna är det tillåtet att använda flytring, och det finns även några mindre roddbåtar som upplåts för fiskare. Fiskkort säljs per dygn och kostar SEK 320 / person. Endast flugfiske med traditionell flugfiskeutrustning; flugspö & fluglina, ej spinn/haspelspö med kastflöte/dobb/Bombarda. Fångstkvot; 2 laxartade fiskar per fiskekort.

Hyrsjö för företag & privata grupper.

För privata grupper, företag och fiskeklubbar har vi några så kallade hyrsjöar som man hyr per dygn och där man sedan har hela sjön för sig själv. Några dagar innan Er fiskedag planterar vi ut en extra dos regnbåge i sjön för att bädda för god fiskelycka. Ni kan även välja att boka till fiskeguide, utrustning eller varför inte mat serverad i skogen.

 

All bokning av fiske på Koberg sker genom vår fiskeansvarige, se kontaktuppgifter här >>

Gädda, gös & abborre i Vanderydsvattnet.

Vår långsiktiga målsättning är att genom aktiv fiskevård, förbättrad service och information skapa ett attraktivt och uthålligt fiske i Vanderydsvattnet. Med start 2012-05-01 gäller följande nyheter:

· Utökad fisketillsyn.

· Nya fiskeregler.

· Fångstrapportering, medföljer fiskekort.

· Nya fiskekorts priser.

· Standardiserade nätprovfisken genomföras årligen för att följa beståndens utveckling.

· Utsättning av mjörnöring.

Fiskekortspriser säsongen 2013.

Dygnskort, vuxen / barn 120:- / 60:-

Årskort, vuxen / barn 950:- / 475:-

Årskort inkl båtplats 1.650:-

Max 1 spö/fiskekort & max 3 spön/båt.

GÖS; Fredningstid 15/4 - 31/5, Fångstbegränsning 2 fiskar/dygn, Minimimått 50 cm.

GÄDDA; Fångstbegränsning 2 fiskar/dygn, endast gäddor mellan 45-80 cm är lovliga att behålla.

ÖRING; Fredad hela året.

Tillåtna fiskemetoder enligt fiskekort. Fasta redskap ej tillåtna!

Klicka här för karta över Vanderydsvattnet med gränser & tillåtna områden >>>

Kobergs Godsförvaltning - SE-466 91 Sollebrunn - www.KobergFiske.se - info@KobergFiske.se - +46 (0)708-360 553 - ©Kobergs Egendom & FiskeBild.se